Dit doen wij

Beregeningsvergunningen aangeboden

Geplaatst: 28-04-2022

Beregenen behoort tot een van de essentiële werkzaamheden op een agrarisch bedrijf. De vraag naar beregeningsvergunningen is dan ook groot. Bent u op zoek naar een beregeningsvergunning? Informeer dan naar ons aanbod!

Het waterschap heeft regels voor het onttrekken van grondwater. Voor het onttrekken van grondwater in de Beschermde gebieden waterhuishouding, de attentiegebieden en de invloedsgebieden Natura 2000 is een vergunning nodig. Het Waterschap geeft geen nieuwe vergunningen af in deze gebieden. Wel kunnen bestaande vergunningen verplaatst worden, waardoor de vraag naar beregeningsvergunningen momenteel groter is dan het aanbod.

 

Beregeningsvergunningen aangeboden

Momenteel hebben wij namens een klant twee beregeningsvergunningen in de verkoop. Deze vergunningen zijn afkomstig uit een ‘beschermd gebied’. Hierdoor kunnen de vergunningen verplaatst worden naar nagenoeg alle locaties buiten het beschermd gebied. Het waterschap heeft namelijk als doel de afstand van de onttrekking tot de natuurgebieden te vergroten. De betreffende vergunningen worden verkocht zonder pompcapaciteit. U dient daarom al over een bestaande vergunning te beschikken waar de putten op kunnen worden bijgeschreven. De vraagprijs van de bereginingsputten bedraagt € 10.000,- per put.

 

Vragen over beregeningsvergunningen?                                                                                                                                                                                           

Wilt u uw beregeningsvergunning verkopen? Of bent u op zoek naar een beregeningsvergunning? Neem dan gerust contact op met de rentmeesters en taxateurs van Verschel & Van Dun, dan kijken zij samen met u naar de mogelijkheden. Zij zijn te bereiken via info@verschelvandun.nl of 013-3031876.

 

Nieuws overzicht