Dit doen wij

Nu al beregenen met een bedrijfswaterplan

Geplaatst: 20-04-2020

Grondeigenaren die in het bezit zijn van een bedrijfswaterplan mogen al sinds 1 april hun Brabantse grasland beregenen met grondwater. Zonder bedrijfswaterplan mag dit pas vanaf 1 juni.

In een bedrijfswaterplan wordt vastgelegd dat de grondeigenaar een vergunning heeft voor een grondwaterput en dat hij maatregelen neemt om water te besparen en vast te houden. Het bedrijfswaterplan moet worden gemeld bij het waterschap Aa en Maas, De Dommel of Brabantse Delta.

Als u in het bezit bent van een dergelijk plan komt het voorjaarsverbod te vervallen en mag er ook in juni en juli tussen 11.00 en 17.00 beregend worden. Beregenen met oppervlaktewater is toegestaan zolang er geen onttrekkingsverbod geldt. Daarnaast mogen er nieuwe putten geslagen worden tot een maximum van 1 put per 5 ha. Het indienen van een bedrijfswaterplan is mogelijk voor eigenaren van grasland, sportvelden, kunstgrasvelden, golfterreinen en graszodenteeltvelden.

 

Nog geen bedrijfswaterplan?

Heeft u nog geen bedrijfswaterplan maar wilt u wel graag flexibel beregenen? Wij helpen u graag bij het opstellen van een gedegen plan. Dit kan telefonisch of bij u thuis, uiteraard met inachtneming van de huidige veiligheidsvoorschriften.

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak gerust contact met ons op via telefoonnummer 013-3031876 of info@verschelvandun.nl.

 

Nieuws overzicht