Dit doen wij

Steeds minder Ruimte-voor-Ruimte titels verkrijgbaar

Geplaatst: 20-07-2021

Vanwege het succes van de Ruimte-voor-Ruimte regeling neemt het aantal provinciale titels gestaag af. De Ruimte-voor-Ruimte regeling blijft echter bestaan. 

Het Brabantse platteland beefde in 1997 nog na van de varkenspest. Tegelijkertijd werd Nederland verplicht om de uitstoot van ammoniak te verminderen en was er een grote vraag naar nieuwe woningen. Vervolgens werd de Ruimte-voor-Ruimte regeling in het leven geroepen. Indien een boer 1000 vierkante meter stal liet slopen en hij 3500 kilo fosfaatrechten inleverde, kreeg hij daarvoor het recht om een woning te bouwen.

 

Vijfhonderd bouwtitels verkrijgbaar

De belangstelling in de Ruimte-voor-Ruimte regeling was groot. De provincie keerde ongeveer 280 miljoen euro uit aan sloopvergoedingen, waardoor er 2914 titels werden verkregen. Inmiddels zijn er nog maar circa achthonderd titels over, waarvan driehonderd titels al gereserveerd zijn voor lopende plannen en initiatieven. Momenteel zijn er nog zo’n vijfhonderd Ruimte-voor Ruimte titels verkrijgbaar. Dit blijkt uit een artikel van 10 juli jl. in het Brabants Dagblad.

Vanwege het succes van de Ruimte-voor-Ruimte regeling, zal het aantal provinciale titels blijven gestaag afnemen en lijkt de regeling tot een einde te komen. De Ruimte-voor-Ruimte regeling blijft echter bestaan. Indien boeren slopen en mestrechten inleveren krijgen ze een bouwtitel, die zij zelf kunnen benutten of kunnen verhandelen. De vraag is echter wat dit met de prijs van een Ruimte-voor-Ruimte titel zal doen, aangezien het een steeds schaarser goed wordt.

 

Vragen over de regeling?

Overweegt u om een Ruimte-voor-Ruimte titel aan te kopen of zelf titels te maken en kavels te gaan ontwikkelen? Neem dan contact op met ons kantoor om de mogelijkheden te bespreken. De rentmeesters en taxateurs van Verschel & Van Dun staan klaar om u te begeleiden in dit traject. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@verschelvandun.nl of 013-3031876.

 

 

Bron: https://krant.bd.nl/titles/brabantsdagblad/6208/publications/13472/articles/1386168/52/1

 

Nieuws overzicht