Dit doen wij

Tracé 380kV in Noord-Brabant bekend

Geplaatst: 21-07-2017

Met de bekendmaking van het voorgenomen tracé van de nieuwe 380 kV verbinding in West-Brabant door demissionair minister Kamp is een einde gekomen aan de onzekerheid over deze nieuwe hoogspanningsverbinding, die een verbinding vormt tussen Rilland en Tilburg.

Met het afronden van de tracékeuze breekt tevens een nieuwe fase aan: het verkrijgen van de noodzakelijke toestemming van grondeigenaren en –gebruikers om de verbinding daadwerkelijk aan te leggen. De netbeheerder, TenneT, zal hiervoor individuele grondeigenaren gaan benaderen. Het uitgangspunt daarbij is in minnelijk overleg te komen tot een zakelijk opstalrecht voor kabels en leidingen. In sommige gevallen wenst TenneT zelfs het volledig eigendom aan te kopen, bijvoorbeeld bij zogenaamde opstijgpunten.

Mocht u als grondeigenaar of grondgebruiker te maken krijgen met deze nieuwe hoogspanningsverbinding, dan kan dit impact hebben op uw bedrijfsvoering. De rentmeesters van Verschel & Van Dun kennen de kleine lettertjes en staan u graag bij in de aankomende gesprekken. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via info@verschelvandun.nl of 013-3031876.

Nieuws overzicht