Dit doen wij

Wat is uw beregeningsvergunning waard?

Geplaatst: 05-06-2023

Beregenen behoort tot een van de essentiële werkzaamheden op een agrarisch bedrijf. Het waterschap heeft echter regels voor het onttrekken van grondwater. Indien u grondwater wilt onttrekken in de beschermde gebieden waterhuishouding, de attentiegebieden en de invloedsgebieden Natura 2000 dan heeft u een vergunning nodig. Het Waterschap geeft geen nieuwe vergunningen af in deze gebieden. Wel kunnen bestaande vergunningen verplaatst worden, waardoor de vraag naar beregeningsvergunningen momenteel groter is dan het aanbod.

Beregeningsvergunning
Naar aanleiding van het grote succes van het vorige artikel inzake de verkoop van beregeningsvergunningen, plaatsen wij hierbij normaals de oproep voor de verkoop van uw beregeningsput. Beschikt u over een beregeningsvergunning waar u nu en in de toekomst geen gebruik meer van maakt? Dan kunt u uw beregeningsvergunning verkopen. Een vergunning kan namelijk overgedragen worden op een nieuwe eigenaar.

Wij kunnen u helpen met de verkoop van uw beregeningsvergunning. Het verkopen van een vergunning bevat namelijk wel maatwerk, aangezien de afstand van de huidige beregeningput tot het beschermd gebied bij verkoop groter dient te worden. Daarnaast kunnen wij u adviseren over de prijs van een beregeningsvergunning.

Vragen over beregeningsvergunningen?
Bent u voornemens om uw beregeningsvergunning te verkopen? Of bent u opzoek naar en beregeningsvergunning? Neem dan contact op met ons kantoor, zodat wij samen met u kunnen kijken naar de mogelijkheden.

De rentmeesters en taxateurs van Verschel & Van Dun staan klaar om u te begeleiden bij uw vraagstukken.

Neem voor vragen of interesse vrijblijvend contact met ons op via e-mail: info@verschelvandun.nl of telefonisch via: 013-3031876

 

Nieuws overzicht