Dit doen wij

Landgoederen

Landgoederen zijn reeds eeuwen lang onderdeel van het Nederlandse landschap. Van historische buitenplaatsen tot landgoederen uit het industriële tijdperk, variërend van uitgestrekte natuurterreinen met landhuizen tot bedrijfsmatig geëxploiteerde landgoederen met agrarische en bosbouwkundige activiteiten.

Ook in de huidige tijd worden nog steeds nieuwe langoederen ontwikkeld. Dit gebeurt vanuit ideologisch oogpunt, fiscaal belang of uit commecieel belang via een Rood-voor-Groen constructie. Onze rentmeesters zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden van landgoedontwikkeling en wij staan u dan ook graag bij in uw (her)ontwikkeling.

Wanneer u eigenaar, vruchtgebruiker of erfpachter bent van een areaal van 5 ha of meer waarvan minimaal 30% uit natuur bestaat? Dan kunt u betreffende gronden als landgoed laten rangschikken onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW). U komt dan in aanmerking voor fiscale voordelen om uw landgoed makkelijker in stand te houden, zoals vrijstelling van sussessie, overdrachtsbelasting, ozb, etc.. De rentmeesters van Verschel & Van Dun helpen u om de rangschikking aan te vragen of een wijziging door te geven bij RVO. Tevens ondersteunen wij u bij het beheer van uw landgoed of het nu gaat om natuur, landbouwgrond of gebouwen.

Bekijk alle diensten