Dit doen wij

‘Ik ben echt verrast tijdens mijn stage bij Van Dun Groep’

Geplaatst: 28-03-2024

Even voorstellen: Niels van Dinther

Al 30 jaar werkt Van Dun Groep aan duurzame en praktische oplossingen voor onze klanten in het buitengebied. In deze rubriek stellen we de mensen voor die zich elke dag weer inzetten om uw plannen of ideeën te realiseren.

 

Niels van Dinther (22) liep als stagiair mee met diverse adviseurs van de Van Dun Groep. Dat beviel van beide kanten zo goed dat hij na afronding van zijn stage direct als medewerker in dienst is getreden. “Ik heb de kans met beide handen aangegrepen. Ik kan nu naast mijn studie al volop werkervaring op doen in mijn vakgebied. Da’s beter dan mijn bijbaantje bij de Sligro.”

                                     

Had je een jongensdroom?

“Niet echt. Mijn grootouders hadden een melkvee- en varkenshouderij plus een tuinderij. En mijn ouders hebben een onderneming in allerlei elektrische en technische producten voor agrariërs, zoals drijfhekken voor stallen. Hoewel we in de woonboerderij van mijn opa en oma wonen en ik het bedrijf van mijn ouders mooi vind, wist ik zeker dat ik hun zaak nooit wilde overnemen. Wat ik wel wilde, wist ik lange tijd niet.”

 

Hoe heb je dan een studierichting gekozen?

“Ik ben begonnen op kaderonderwijs. Daarna heb ik de beroepsopleiding Mbo ‘Ondernemer en verkoopspecialist’ gekozen. Dat leek me een prima basis om me verder te oriënteren. Naarmate ik verder kwam in mijn studie op het mbo kreeg ik steeds meer interesse in vastgoed. Hierdoor ben ik na mijn mbo opleiding niveau 4 doorgestroomd naar Fontys Hogeschool in Eindhoven. Daar volg ik nu de opleiding Vastgoedkunde.”

 

Wat heb je precies gedaan tijdens je stage?

“Ik heb meegelopen met diverse adviseurs. Heb hun klanten mee bezocht en meewerkt aan vraagstukken bij hun projecten. Bijvoorbeeld: hoe groot is het risico op planschade bij de ontwikkeling van een project? Ik heb ook sloopmeldingen mogen uitwerken, een principeverzoek geschreven met onderbouwing en in QGis diverse zaken rondom geur- en stikstof uitgerekend. Heel breed ervaring opgedaan dus.”

 

Wat beviel er zo goed aan je stage?

“Allereerst de sfeer op het kantoor. Die is ontzettend goed. Ik ben echt verrast. Als je me voor mijn stage vroeg waar ik me later zou zien werken, was dat sowieso niet hier. Ik dacht altijd dat in kantoren alleen maar van die mannen in pak werken die de hele dag heel zakelijk en formeel met elkaar praten. Dat is helemaal niet zo. Anders had ik me zeker niet zo snel thuis gevoeld. Ik kom zelf uit een heel klein dorpje en heb niet zoveel met zo’n zakelijke, afstandelijke werkwijze.”

 

Werd je inhoudelijk ook getriggerd?

“Jazeker. De stage was ideaal om mijn werkgebied zo breed mogelijk te leren kennen. Ik wilde inhoudelijk ook op zoveel mogelijk onderdelen meelopen. Dat kan bij Van Dun gelukkig ook. Sommige bedrijven denken: stagiairs kosten veel tijd, laat ze maar aan hun schoolopdrachten werken. Ik heb echt aan klantzaken gewerkt. Zo ben ik er achter gekomen waar mijn echte interesse ligt.”

 

Hoe verhoudt de stage zich tot je opleiding?

“Je leert echt zoveel meer in de praktijk dan op school. Op school krijg je bijvoorbeeld wel iets van taxaties, maar geen les in rentmeesterschap. En op het gebied van Ruimtelijke Ordening heb ik op school alleen een introductie gehad in de Omgevingswet. Bij Van Dun heb ik ermee mogen werken. Dan leer je veel meer. Milieu valt hier bijvoorbeeld ook onder, maar dat is echt een heel ander vakgebied dan ik op school krijg. Mijn interesse ligt echt wel bij Ruimtelijke Ordening en Vastgoed.”

 

Hoe zie je je toekomst voor je?

“Nu is het werken en leren. Omdat ik mijn studie nog moet afronden, heb ik voorlopig een nulurencontract. Mijn werktijden wisselen sterk, dat komt door mijn schoolrooster. Tijdens mijn stage ging ik veel mee naar klanten. Nu werk ik op de binnendienst, waar ik veel inhoudelijke kennis opdoe. Als ik dit schooljaar mijn minor Financiële Planning heb afgerond, begint na de zomervakantie mijn afstudeerjaar. Ik zie de werkzaamheden van Verschel & Van Dun, waaronder de makelaardijtak, wel te zitten. Ik zou er na mijn studie graag werken. Ja, ik weet nu wat ik wil!”

 

 

 

 

 

Nieuws overzicht