Dit doen wij

Even voorstellen: Dirk Beekmans

Geplaatst: 06-07-2023

Van Dun Groep bestaat dit jaar 30 jaar. Dat betekent dat er al 30 jaar succesvol wordt gewerkt aan duurzame en praktische oplossingen voor onze klanten in het buitengebied. Vanuit de vier kantoren in Gilze, Someren, Reek en Hilvarenbeek wordt kennis en expertise gedeeld omtrent ruimtelijke ordening, ontwerp, bouwkunde, milieukunde, omgevingsrecht, vastgoed, grondzaken en bouwconstructies. Maar wie zijn de mensen die zich iedere dag weer inzetten om uw plannen en ideeën te realiseren? In deze rubriek stellen wij ze aan u voor.

Dirk werkt vier jaar bij Verschel & Van Dun. Hij volgde de HAS in Den Bosch en deed daar de opleiding plattelandsvernieuwing gevolgd door een pre-master planologie op de Radboud Universiteit Nijmegen. Voordat Dirk bij Verschel & Van Dun begon, werkte hij bij ZLTO in Den Bosch.

Dirk houdt zich bezig met complexe gebiedsprojecten zoals kavelruil, waarbij meerdere ondernemers en overheden bij betrokken zijn. Daarnaast geeft hij één op één advies aan boeren en burgers in het buitengebied op het gebied van natuurontwikkeling, groene subsidies, bestemmingswijzigingen en aan- en verkoop. Sinds dit jaar is Dirk aspirant lid van de NVR (Nederlandse Vereniging van Rentmeesters). 

Uitdagingen
Het vertalen en bemiddelen in wensen en eisen tussen de verschillende partijen ‘We leven in een continue veranderende omgeving (wet- en regelgeving, inzichten & financiële mogelijkheden. Je moet je aanpassen en door blijven gaan, en daarbij je doel goed voor ogen blijven houden. In het buitengebied komen we allerlei veranderingen tegen. De energietransitie die vraagt om meer zonnepanelen en windmolens, uitbreiding van water-, natuur- en stedelijk gebeid waardoor ontwikkelaars en overheden op de agrarische grondmarkt zitten en de stikstofcrisis waarvan de gevolgen nog niet zijn te overzien op het huidige landbouwsysteem.’

Doorgroeimogelijkheden
Je blijft je continue ontwikkelen als adviseur. Nieuwe projecten en uitdagingen en iedere opdrachtgever heeft weer eigen wensen en gedachten. Daarnaast groei je verder in je vak, bijvoorbeeld om als rentmeester te worden beëdigd en het volgen van cursussen en bijeenkomsten in dit brede vakgebied.  

Cultuur
Dirk omschrijft de Van Dun Groep als een platte organisatie met korte lijnen. Er wordt hard gewerkt maar alles met oog voor elkaar. Er wordt tijd vrijgemaakt voor een bakje koffie. En dat is ook meteen Dirk zijn motto: ‘Uurst een bakske koffie en we gaan ervoor!’

Werken bij Van Dun Advies
Spreekt het verhaal van Dirk je aan? Kijk dan eens op onze vacaturepagina voor de openstaande vacatures en wie weet wordt jij onze nieuwe collega.  

Nieuws overzicht