Dit doen wij

Meegedaan aan de Stoppersregeling? Aanmelden voor Ruimte-voor-Ruimte kan nog tot 1 juli!

Geplaatst: 11-05-2020

Heeft u meegedaan aan de Stoppersregeling en wilt gebruik maken van de Ruimte-voor-Ruimte regeling van de provincie Brabant? Let dan op! U heeft nog maar tot 1 juli om u aan te melden voor deze regeling.

Bent u gestopt met uw bedrijfsvoering en wilt u uw stallen slopen? Het kan interessant zijn om deel te nemen aan een sloopregeling. Er zijn diverse regelingen waar u als stopper aan mee kunt doen, bijvoorbeeld de Ruimte-voor-Ruimte regeling van de provincie Brabant. Om van deze regeling gebruik te kunnen maken moet u echter al vóór 1 juli aangemeld zijn bij de provincie. Wacht dus niet te lang!

Doormiddel van de Ruimte-voor-Ruimte regeling kunt u als stoppende agrariër stallen en dierrechten inzetten om bouwtitel(s) te verwerven. Elke bouwtitel kan ingezet worden om, onder voorwaarden, één woning te bouwen in het buitengebied. U kunt hiermee wellicht op uw eigen locatie één of meerdere woningen ontwikkelen, of de bouwtitel(s) kunnen verkocht worden aan iemand die elders in de gemeente wil bouwen.

De rentmeesters van Verschel & Van Dun bemiddelen ook tussen vraag- en aanbod van ruimte-voor-ruimte titels.

 

Hergebruik van stallen

U kunt er ook voor kiezen om uw stallen te hergebruiken en de zogenaamde vrijkomende agrarische bebouwing (VAB) te herbestemmen, zodat niet-agrarische activiteiten toegestaan worden. Wij kunnen u laten zien welke mogelijkheden er bestaan op uw locatie. Bijvoorbeeld in de vorm van verhuur, stalling, recreatie, zorg, wonen of andere bedrijfsactiviteiten. Omdat de procedures hiervoor veel tijd in beslag nemen adviseren wij u tijdig aan de slag te gaan met het bekijken van de mogelijkheden, de bestemmingsplanwijziging en eventuele vergunningsaanvragen.

 

Meer informatie

Zoekt u hulp bij het aanmelden voor de Ruimte voor Ruimte-regeling of bent u benieuwd naar de mogelijkheden op uw locatie? De rentmeesters van Verschel & Van Dun en adviseurs van Van Dun Ontwerp & Planologie helpen u graag. Ook kunnen zij het complete traject voor u begeleiden.

Verschel & Van Dun: 013 3031876 / info@verschelvandun.nl 

Van Dun Ontwerp & Planologie: 013 5199458 / info@ontwerp-planologie.nl

 

Nieuws overzicht