Dit doen wij

Sloopkwaliteitsregeling ABG gemeenten

Geplaatst: 01-03-2022

De gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen hanteren sinds vorig jaar de sloopkwaliteitsregeling buitengebied. Met deze regeling is het mogelijk om bij een woning in het buitengebied 400 m2 aan bijgebouwen te realiseren. Dat is substantieel meer dan de huidige toegestane 100 m² volgens het bestemmingsplan.

Voor de realisatie van een groter bijgebouw dienen ter compensatie sloopmeters te worden aangekocht. Dit kan bijvoorbeeld bij (gestopte) boeren die hun overtollige bebouwing willen slopen maar geen gebruik kunnen maken van andere sloopregelingen. Een win-win situatie. De sloop van overtollige stallen wordt hierbij bekostigd door partijen die graag een groter bijgebouw willen realiseren.

 

Sloopmeters aanbieden of kopen?

Bent u eigenaar van overtollige bebouwing in het buitengebied en wilt u deze slopen? Of wenst u een groter bijgebouw bij uw (bedrijfs-)woning in het buitengebied dan toegestaan volgens het bestemmingsplan?

Onze rentmeesters en taxateurs kunnen het traject in het kader van de sloopkwaliteitsregeling begeleiden. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@verschelvandun.nl of 013-3031876.

 

Nieuws overzicht