Dit doen wij

Sloopregeling buitengebied maakt groter bijgebouw mogelijk

Geplaatst: 01-02-2024

De gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen hanteren sinds vorig jaar de sloopkwaliteitsregeling buitengebied. Op grond van deze regeling is het mogelijk om bij een woning in het buitengebied bijgebouwen ter grootte van maximaal 400 m2 te realiseren.  Dat is substantieel meer dan de huidige toegestane 100 m² volgens het geldende bestemmingsplan.

Heeft u interesse in de realisatie van een groter bijgebouw in het buitengebied? Dan dient u volgens de nieuwe regeling ter compensatie sloopmeters aan te kopen. Bijvoorbeeld van (gestopte) boeren die hun overtollige bebouwingen willen slopen, maar waarvoor geen andere sloopregelingen gelden. Het betreft volgens de beleidsmakers een win-win situatie voor beide partijen waarbij de sloop van uw overtollige stallen bekostigd wordt door partijen die een groter bijgebouw willen realiseren dan reeds toegestaan.

Sloopmeters aangeboden
Bij Verschel & Van Dun hebben we momenteel sloopmeters te koop in de gemeente Gilze en Rijen en sloopmeters in de gemeente Baarle-Nassau.

Sloopmeters aanbieden of kopen?

Bent u eigenaar van overtollige bebouwing in het buitengebied en bent u van plan deze te slopen? Of wenst u een bijgebouw te realiseren bij uw (bedrijfs)woning in het buitengebied, groter dan toegestaan volgens het geldende bestemmingsplan? Meldt u zich dan bij de rentmeesters en taxateurs van Verschel & Van Dun, zodat we u in het kader van de sloopkwaliteitsregeling kunnen begeleiden.

Vrijblijvend contact
Bij vragen of interesse kunt u ons altijd vrijblijvend contacteren via info@verschelvandun.nl of via: 013-3031876

 

Nieuws overzicht