Dit doen wij

Stoppen, en wat dan?

Geplaatst: 16-11-2021

Ondernemen in de agrarische sector brengt veel uitdagingen met zich mee. Voldoet u nog aan de regels? Is uw bedrijf nog rendabel? Blijft het bedrijf toekomstbestendig door uitbreiden of omschakelen? Of is afbouwen of stoppen juist een optie?

Geen opvolging, toenemende regeldruk en administratieve lasten, afnemende resultaten en gebrek aan middelen om te investeren maken dat steeds meer agrarisch ondernemers overwegen te stoppen. En ook dat vraagt ondernemerschap, want na de moeilijke keuze om te stoppen dienen zich tal van mogelijkheden aan. Verkoopt of verhuurt u het bedrijf geheel of gedeeltelijk? Of gaat u de locatie herontwikkelen? En wat te doen met de rechten?

Wat in uw situatie de beste oplossing is vraagt om maatwerk. Onze adviseurs kijken samen met u wat rendabel en haalbaar is. Zij maken inzichtelijk wat de mogelijkheden op uw locatie zijn. Op die manier kunt u uw toekomst de juiste invulling geven, zonder overhaaste beslissingen te maken. 

 

Maak tijdig plannen

Het verstandig om op tijd stappen te zetten en de (on)mogelijkheden op een rij te zetten. Vaak nemen de noodzakelijke procedures, zoals een bestemmingsplanwijziging, namelijk veel tijd in beslag. Daarnaast is het vaak financieel voordeliger en bestaan er meer mogelijkheden wanneer u vroeg in het proces weet waar uw kansen liggen.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek gerust contact met ons op via telefoonnummer 013-5199458 (Gilze), 0493-745015 (Someren), 0486-450160 (Reek) of via info@vandunadvies.nl / info@vandun-vangerwen.nl

 

Nieuws overzicht