Dit doen wij

Warme sanering varkenshouderij (SRV)

Geplaatst: 20-12-2019

Varkenshouders die willen stoppen met hun varkenshouderij kunnen zich nog tot 15 januari 2020 aanmelden voor de subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv). De subsidieregeling is opgezet omdat de overheid van mening is dat intensieve varkenshouderijen in bepaalde delen van Nederland risico’s opleveren voor de gezondheid en de leefomgeving.

De SRV-regeling geldt echter niet voor heel Nederland. Alleen de intensieve varkenshouderijen die zijn gevestigd in een veedicht gebied, kunnen gebruik maken van de regeling. De veedichte gebieden bevinden zich in het concentratiegebied Oost en Zuid van de Meststoffenwet (gedeeltes van de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Overijssel en Utrecht).

 

Voorwaarden

De varkenshouderijen die zich aanmelden voor de regeling, moeten voldoen aan een minimale geurscore. Hoe hoger de geurscore, hoe groter de kans dat de varkenshouder in aanmerking komt voor de subsidie. De subsidie bestaat uit een vergoeding voor de stallen en de varkensrechten.

 

Meer informatie

Herkent u zichzelf in deze situatie en wilt u graag verkennen wat de eventuele mogelijkheden zijn voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor.

T.   013 303 18 76

I.   info@verschelvandun.nl

 

Nieuws overzicht