Dit doen wij

Wat is uw beregeningsvergunning waard?

Geplaatst: 09-03-2022

Beregenen behoort tot een van de essentiële werkzaamheden op een agrarisch bedrijf. De vraag naar beregeningsvergunningen is dan ook groot. Heeft u een vergunning waar geen gebruik meer van gemaakt wordt? Dan is het mogelijk om deze te verkopen.

Het waterschap heeft regels voor het onttrekken van grondwater. Voor het onttrekken van grondwater in de Beschermde gebieden waterhuishouding, de attentiegebieden en de invloedsgebieden Natura 2000 is een vergunning nodig. Het Waterschap geeft geen nieuwe vergunningen af in deze gebieden. Wel kunnen bestaande vergunningen verplaatst worden, waardoor de vraag naar beregeningsvergunningen momenteel groter is dan het aanbod.

 

Beregeningsvergunning verkopen

Beschikt u over een beregeningsvergunning waar u geen gebruik meer van maakt? Dan kunt u uw beregeningsvergunning verkopen. Een vergunning kan namelijk overgedragen worden op een nieuwe eigenaar.

Het verkopen van een vergunning betreft echter maatwerk, aangezien de afstand van de beregeningput tot het beschermd gebied bij verkoop groter dient te worden. Wij kunnen u helpen met de verkoop van uw beregeningsvergunning. Daarnaast kunnen wij u adviseren over de prijs van een beregeningsvergunning.

 

Vragen over beregeningsvergunningen?

Wilt u uw beregeningsvergunning verkopen? Of bent u op zoek naar een beregeningsvergunning? Neem dan gerust contact op met de rentmeesters en taxateurs van Verschel & Van Dun, dan kijken zij samen met u naar de mogelijkheden. Zij zijn te bereiken via info@verschelvandun.nl of 013-3031876.

 

Nieuws overzicht