Dit doen wij

Erfpachtfinanciering een goed alternatief?

Geplaatst: 29-09-2017

Steeds meer sectoren in de landbouw ondervinden de gevolgen van het strengere beleid van banken op het gebied van financieringsmogelijkheden. Daarom wordt ook steeds vaker uitgeweken naar alternatieve vormen van financiering, bijvoorbeeld op basis van erfpacht. Maar je grond verkopen aan een belegger, is dat wel verstandig?

Erfpachtfinanciering wordt door een aantal partijen op de markt gebracht, variërend van verzekeringsmaatschappijen en beleggingsfondsen tot stichtingen en goede doelen. Ieder heeft zijn eigen product, waarbij er variaties zijn in looptijd, vergoeding en terugkooprecht. Maar wat de exacte consequenties zijn van dit type financiering en of deze ook binnen uw bedrijf zou passen, blijft vaak onbekend.

De rentmeesters van Verschel & Van Dun kennen de erfpachtfinancieringsproducten door en door en kunnen u dan ook geheel onafhankelijk adviseren over de mogelijkheden en gevolgen. We kunnen u daarbij in het gehele proces ondersteunen, van overweging tot overeenkomst. Ook als blijkt dat erfpachtfinanciering voor u misschien niet de beste keuze is, zijn we daar eerlijk in.

Benieuwd wat we samen kunnen bereiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 013 303 1876 of per e-mail via info@verschelvandun.nl. Of kijk eens op onze website voor een uitgebreidere beschrijving van erfpachtfinanciering.

 

Nieuws overzicht